piątek, 13 września 2013

Makaron spaghetti z cebulką i czosnkiem

Makaron spaghetti z cebulką i czosnkiem




Proste i pyszne, ja zawsze sięgam po dokładkę i za kązdym razem się dziwię że makarnon z czosnkiem i cebulka może tak dobrze smakować:) Dla tych co lubią czosnek i cebulkę świetne danie gdy nie ma czasu na gotowanie a w brzuszku burczy....danie do zrobienia w 10 minut. A więc do dzieła:

Składniki:
  • 1 cebula (duża lub dwie małe)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • jajko (opcjonalnie)
  • makaron spaghetti ( pół paczki)
  • sól do smaku
Wykonanie:
  • Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10 min, odcedzamy.
  • W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i czosnek w plasterki ( to właśnie smak czosnku pokrojonego i usmożonego w ten sposób daje wyśmienity smak)
  • Na patelni podsmażamy cebulkę i gdy zrobi się szklista dodajemy pokrojony w plasterki czosnek

  • Gdy czosnek się już ładnie przyrumieni dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilkę podsmażamy całość. Ja w tym momencie dodaję całe jajko i mieszam jeszcze przez chwilkę. Nie zapominamy dosolić do smaku.
  • Posypujemy natką pietruszki i gotowe:)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Hej! Wszelkie uwagi i komentarze bardzo mile widziane zatem zostawcie komentarz:) Pozdrawiam Monika;)