Makaron spaghetti z cebulką i czosnkiem
Proste i pyszne, ja zawsze sięgam po dokładkę i za kązdym razem się dziwię że makarnon z czosnkiem i cebulka może tak dobrze smakować:) Dla tych co lubią czosnek i cebulkę świetne danie gdy nie ma czasu na gotowanie a w brzuszku burczy....danie do zrobienia w 10 minut. A więc do dzieła:
Składniki:
- 1 cebula (duża lub dwie małe)
- 1-2 ząbki czosnku
- jajko (opcjonalnie)
- makaron spaghetti ( pół paczki)
- sól do smaku
- Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10 min, odcedzamy.
- W międzyczasie kroimy cebulkę w piórka i czosnek w plasterki ( to właśnie smak czosnku pokrojonego i usmożonego w ten sposób daje wyśmienity smak)
- Na patelni podsmażamy cebulkę i gdy zrobi się szklista dodajemy pokrojony w plasterki czosnek
- Gdy czosnek się już ładnie przyrumieni dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilkę podsmażamy całość. Ja w tym momencie dodaję całe jajko i mieszam jeszcze przez chwilkę. Nie zapominamy dosolić do smaku.
- Posypujemy natką pietruszki i gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Hej! Wszelkie uwagi i komentarze bardzo mile widziane zatem zostawcie komentarz:) Pozdrawiam Monika;)