piątek, 20 września 2013

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym

Zupa dyniowo - kokosowa


Uwielbiam zupę dyniową. Tym razem przyszła mi ochota by zupę dyniową połączyć z mlekiem kokosowym i muszę przyznać że fajnie to razem współgra, dlatego też wam polecam:)

Składniki:
  • dynia (około 1kg)
  • wywar mięsny lub warzywny ( najlepiej świerzo ugotowany z 3 marchewkami, 2 ziemniakami i pietruszką)
  • puszka mleka kokosowego
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • grzanki
Wykonanie:
  • Ugotować wywar mięsny lub warzywny
  • Dynię obrać i pokroić w duże kawałki i zalać wywarem
  • Gdy dynia będzie miękka zmiksować całość razem z marchewką i ziemniakami, doprawić solą, pieprzem i 2 płaskimi łyżeczkami ostrej papryki lub chili
  • Dodać puszkę mleka kokosowego i gotowe
  • Podawać koniecznie z grzankami - najlepiej własnej roboty
 Smacznego!

1 komentarz:

  1. Też robię taką zupkę i też z mleczkiem kokosowym, zrobiłam zapas na tygodniu azjatyckim w lidlu, teraz muszę wykorzystać, a zupka wychodzi pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Hej! Wszelkie uwagi i komentarze bardzo mile widziane zatem zostawcie komentarz:) Pozdrawiam Monika;)